Helder Moya
2/02/2024

La gastronomia cubana és imprescindible per conèixer la cultura d’aquesta illa carismàtica del Carib i també de la seva gent. Els plats típics de Cuba són un viatge en si per la seva història, amb una vibrant barreja d’elements de la cuina espanyola, africana, aborigen i caribenya. Des de fa vuit mesos, el restaurant.

El projecte familiar liderat per Jorge Luis Díaz, Maritza Lissabet, Gerardo Castillo i Lianne Díaz brinda al comensal l’essència de la gastronomia cubana. Pròxim a complir el seu primer aniversari el mes d’abril vinent, el restaurant El Morro s’ha consolidat com un restaurant versàtil, d’una relació qualitat-preu molt bona, i que ha demostrat el seu carisma en el temps que porta obert.

Durant aquest període el xef, Roberto Eguis Villarino, ha sabut conjugar als fogons la cuina tradicional cubana amb accent mediterrani amb plats com els ‘chicharrones’, l’amanida cubana, la ‘ropa vieja’ o l’arròs fregit. Ara bé, d’altres com el suquet de lluç, l’arròs melós, el pop a la gallega o la cua de bou, que són d’aquí, també hi són presents.

Una de les creacions culinàries més espectaculars que es poden assaborir a El Morro és el porc rostit amb ‘mojo’, un clàssic que cal encarregar amb un dia d’antelació per preparar-lo. «La nostra filosofia es basa en una cuina de producte fresc, sense condiments artificials, amb molt d’equilibri entre la gastronomia cubana i mediterrània», expliquen els propietaris d’El Morro. El restaurant, obert cada dia ininterrompudament de 12 h del migdia a 00:00 h de la nit, disposa d’un menú diari que inclou primer plat, segon, postres i beguda per 14,5 euros.

En l’àmbit culinari també destaquen la iuca fregida, el ‘tamal’, l’enfilat de gambetes, el ‘casquito’ de guaiaba amb formatge o la ‘panetela’ borratxa. «Estem molt a gust a Salou, la clientela que ve repeteix i volem continuar millorant la seva experiència a casa nostra amb més possibilitats de lleure», exposen des de la propietat. El restaurant El Morro té capacitat per a 120 comensals, entre terrassa exterior, menjador interior i planta superior.

Per altra banda, El restaurant El Morro presentarà ben aviat un calendari d’activitats setmanals una vegada hagi estat aprovat per l’Ajuntament de Salou. Actualment, només s’ofereix música cubana ballable en dates assenyalades pel consistori salouenc.