T.T.T.
6/6/2024

La segona sessió de la formació sobre IA en turisme se celebrarà el proper 11 de juny a les Terres de l’Ebre, a Tortosa.

L’aplicació de la intel·ligència artificial generativa en la creació d’experiències turístiques innovadores, en la personalització de serveis i en l’optimització de processos ha centrat el Taller de Turisme del LABIIT organitzat pel centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, i dirigit a empreses i gestors turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

La primera sessió del taller ‘La Intel·ligència Artificial en la creació de productes turístics. Eines existents i funcionalitats’ ha tingut lloc, aquest dijous, a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, a Vila-seca. El proper 11 de juny se’n celebrarà una nova sessió al Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa, per a la qual hi ha les últimes places disponibles.

El taller ha estat impartit pel cap de la Unitat de desenvolupament d’Offering d’Eurecat, Jordi Castellà, qui assenyala que la intel·ligència artificial generativa “està revolucionant el sector turístic, oferint noves eines tecnològiques per a la personalització de serveis i la millora de l’experiència del client, que les empreses turístiques poden utilitzar per crear continguts atractius, optimitzar processos i oferir experiències úniques als seus clients”.

A més, en els propers anys, destaca Jordi Castellà, “preveiem que l’impacte de la IA generativa serà encara més significatiu, facilitant la innovació en la creació de productes turístics personalitzats i millorant l’eficiència operativa de les destinacions turístiques”.

Aquesta formació pràctica, que s’adequa a tots els nivells sense necessitat de coneixements tècnics, ha facilitat eines per implementar la IA a les organitzacions turístiques, ha analitzat el paper de la intel·ligència artificial generativa en el turisme i casos d’ús de ChatGPT i de l’API d’OpenAI per a serveis turístics, i ha compartit solucions per a la implementació de xatbots i assistents amb tecnologies d’IA, i eines per a l’automatització i personalització sense codi.

L’ús de la intel·ligència artificial en la indústria turística ha crescut exponencialment en els últims anys i el taller aprofundeix en les oportunitats que aporta a les empreses com, per exemple, en els xatbots i els assistents virtuals, que s’han convertit en recursos clau per interactuar en temps real amb els visitants i oferir informació personalitzada”, indica el responsable de Cultura i Turisme de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Xavier Cubeles.

Segons el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, “l’aplicació de la intel·ligència artificial és clau, no només en l’àmbit de la creació i millora d’experiències, sinó també en el conjunt de la gestió turística. Com a institució pública tenim molt clar que la gestió intel·ligent de l’activitat turística resulta imprescindible per garantir la seva competitivitat, com també la necessitat de continuar enfortint la col·laboració entre el sector públic i privat en aquest camp”.