T.T.T.
8/03/2023

Del 10 al 31 de març un total de 32 restaurants participaran en les 9es jornades gastronòmiques dedicades a aquesta hortalissa.

La carxofa és la protagonista del mes de març a Cambrils. Les 9es jornades Encarxofa’t a Cambrils se celebraran del 10 al 31 de març amb la participació d’un total de 32 restaurants i bars-restaurants, la represa de Cuines Obertes i un tast popular d’arròs melós amb carxofes.  

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; el president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavi Martí, i el delegat de vendes de Caves Vilarnau a Tarragona, Antonio Henares de Vilarnau, han presentat el programa i les novetats de les jornades gastronòmiques.   

L’alcalde de Cambrils ha destacat el canvi de format de les jornades, la qualitat del producte de temporada i els reconeixements que avalen el nivell dels restaurants, que segueixen apostant per Cambrils, realitzant noves inversions i fins i tot obrint nous establiments. «Cal donar suport a la restauració perquè és un sector que ens aporta riquesa i llocs de treball», ha afirmat l’alcalde.   

Per la seva banda, la regidora han explicat que aquestes jornades ja són la quarta campanya del calendari gastronòmic cambrilenc del 2023, que amb un total de 14 accions promocionals anuals lidera el posicionament gastronòmic del Camp de Tarragona. Cal tenir en compte que aquest any Cambrils ja ha participat a la Fira Madrid Fusión, s’han celebrat les jornades de la galera i ha començat una nova temporada del programa Gastromòbil de Canal Reus.  

 Finalment, el president de l’AEHC ha parlat de l’augment del nombre d’establiments participants amb la inclusió dels bars-restaurants,  i el delegat de Caves Vilarnau ha posat en valor el bon maridatge d’aquest celler del Penedès amb la gastronomia de Cambrils i ha explicat el seu projecte de caves ecològics.     

Durant els 22 dies de durada de la campanya els xefs cambrilencs tornaran a oferir les seves receptes estrella amb aquesta hortalissa en format menú o bé plat recomanat amb preus d’entre 4,90 i 60 euros, ja que aquestes jornades es podran gaudir tant als restaurants com als bars-restaurants cambrilencs.   

En aquesta edició es recuperen les Cuines Obertes amb dues sessions dels xefs Joan Llaberia (Restaurant l’Original Experiències Gastronòmiques) i Sergi Palacín (Restaurant HIU), que els dies 16 i 21 de març obriran les portes dels seus establiments per mostrar a les persones assistents com preparen les receptes més icòniques del seus menús de l’Encarxofa’t L’activitat serà gratuïta i tindrà un aforament limitat (reserves al 977 792 307). En finalitzar el showcooking es farà una petita degustació del plat cuinat pel xef.   

Un altre dels actes programats és la degustació popular d’Arròs Melós  amb carxofes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils, que se servirà el diumenge 26 de març de 12 a 14 hores al Pla de les Serenes. Els tiquets per una ració d’Arròs Encarxofa’t amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala . 

 La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tutela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix. 

 Les jornades estaran patrocinades per Caves Vilarnau, una marca del territori amb una qualitat avalada pels seus reconeixements i premis durant la seva trajectòria. Així ho demostren els resultats de la darrera cata de vins espanyols de James Suckling (expert enòleg nordamericà), que ha valorat per sobre de 90 punts 6 referencies de cava Vilarnau, on destaquen els 94 de Albert de Vilarnau Chardonnay Pinot Noir. Amb aquest èxit (entre molts altres que es poden trobar a pàgina web www.vilarnau.es) es reconeix la qualitat del seu cava elaborat amb tècniques artesanals. 

Tota la informació dels menús i activitats de les jornades es podran trobar als 4.000 llibrets que s’han imprès de les jornades i que estaran repartits pels restaurants participants i comerços de Cambrils i també al web www.encarxofat.com, on també hi ha un apartat d’enquesta de satisfacció perquè els usuaris puguin fer la valoració dels menús, plats i activitats de les jornades, amb la possibilitat de guanyar un lot de productes del patrocinador al sorteig que es durà a terme entre els participants.