T.T.T.
08/04/2022

• Els càmpings de Tarragona ciutat arrenquen temporada amb el 100% de les places d’allotjament i estaran oberts fins a mitjans de tardor.

Després de dos anys de pandèmia amb la conseqüent davallada turística l’any 2020 i un lleuger inici de recuperació el 2021, els càmpings de Tarragona ciutat inicien una nova temporada amb optimisme. Ho faran amb previsions d’alta ocupació per a la Setmana Santa, especialment per al període comprès entre

Divendres Sant i Dilluns de Pasqua quan l’ocupació als bungalows rondarà el 90% i a les parcel·les el 75%. Cal recordar que la Setmana Santa de Tarragona té un important atractiu com a Festa d’Interès Turístic Nacional, categoria reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

Així, els càmpings de Tarragona ciutat arrenquen la temporada amb el 100% de places obertes i romandran actius fins a mitjans de tardor, esperant generar ocupació a més de 500 persones.

Malgrat l’optimista previsió per Setmana Santa, els càmpings de Tarragona ciutat mostren cautela pel que fa a la resta de temporada a causa de la pujada de preu dels subministraments. “Aquest augment pot provocar un increment de costos significatius per a les empreses i, per tant, ens genera una situació d’incertesa. Hem de veure com evoluciona tot plegat”, explica Agustí Peyra, president de l’Agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat.

El conjunt de càmpings de la ciutat de Tarragona representa aproximadament un 75% del total de les 10.379 places d’allotjament turístic de la ciutat. Segons les xifres del 2021, els càmpings van iniciar l’any passat una certa recuperació registrant fins a 569.925 pernoctacions, un 58% més que el 2020 que, amb l’esclat de la Covid-19, només es van assolir 359.886 pernoctacions.

Les pernoctacions del 2020 van suposar una davallada d’un 60,5% respecte al 2019, l’any previ a la pandèmia en el qual s’operava amb normalitat. Enguany, els càmpings de Tarragona ciutat esperen consolidar la recuperació iniciada el 2021 de la mà de mercats com el nacional, el francès, el belga, l’holandès i l’alemany; i fer de Tarragona una destinació campista de referència.