T.T.T.
8/05/2024

L’Arrabassada, la Savinosa, la Móra i Tamarit renoven el distintiu que certifica la gestió ambiental, la seguretat, els serveis i instal·lacions i la qualitat de l’aigua.

La ciutat de Tarragona ha revalidat aquest 2024 les quatre Banderes Blaves de les platges de l’Arrabassada, la Savinosa, la Móra i Tamarit, que atorga anualment l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. El distintiu, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió, la informació i l’educació ambiental, la seguretat, els serveis i les instal·lacions, al mateix temps que exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

“Mantenir les quatre Banderes Blaves consolida Tarragona com a destinació de qualitat turística i medioambiental, ideal per al turisme familiar i de natura, que és un dels punts forts en l’oferta cada cop més diversificada de la ciutat, al costat del patrimoni, la gastronomia, les tradicions i les activitats culturals i festives de tota mena”, ha manifestat la consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, per valorar la renovació del guardó.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Guillermo García de Castro, ha destacat que “reconeixements com aquest al treball continuat en l’entorn ens han de guiar en el nostre compromís per conservar el medi natural en tots els àmbits”.

Les banderes al llarg dels anys

Tamarit compta amb Bandera Blava des de l’any 2012 i la Savinosa, des del 2010, mentre que la Móra i l’Arrabassada ostenten el reconeixement des de principis dels anys 90. En global, la demarcació de Tarragona ha obtingut enguany 26 Banderes Blaves, Catalunya, un total de 95 i Espanya, 638, per la qual cosa manté la primera posició del rànquing mundial.

L’objectiu de la concessió dels guardons Banderes Blaves és elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d’intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l’entorn de les platges i ports d’Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

Al mateix temps es promociona, a través de la concessió de les Banderes Blaves d’Europa, un símbol europeu de reconeixement a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització dels recursos naturals i el respecte de l’entorn.