T.T.T.
9/02/2023

Inauguració de les noves instal·lacions de Castell d’Or.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural , Teresa Jordà, ha inaugurat les noves instal·lacions de Castell d’Or a Vila-rodona (Alt Camp) acompanyada del president de Castell d’Or, Adrià Rabadà. En aquesta inauguració també han estat presents  el Secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol; Delegat de Govern Àngel Xifré; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Glòria Tibau; la Directora de l’Incavi, Alba Balcells; l’alcalde de Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé; l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans entre d’altres autoritats i representants del món cooperatiu i vitivinícola.

La consellera ha destapat la placa commemorativa de la nova seu del grup i posteriorment ha realitzat un recorregut per les instal·lacions. Després de visitar els diferents espais i conèixer els diversos processos que es duen a terme a l’empresa productora de cava i vi, la Consellera ha signat el llibre d’honor  i ha destacat que la contribució dels cooperativistes apuntat que «sou essencials, contribuïu a assegurar la continuïtat de l’activitat agroalimentària en el territori i afegiu valor i impacte social al territori».

Per la seva part, el president del Grup Adrià Rabadà ha destacat que Castell d’Or «ha tingut la capacitat de reinventar-se i de modernitzar-se just en el moment que fèiem front a unes dificultats sobrevingudes, amb un escenari sense precedents causat per una pandèmia que va copsar-nos a tots».  Rabadà també ha destacat el fet que «Castell d’Or som la unió de 20 pobles, som el treball de més de 2.600 famílies que viuen de la terra, de la vinya, que continuen creient que la viticultura és una professió amb passat, present i també futur».

El  nou edifici de Castell d’Or té 9.500 m2 i compta amb dues plantes subterrànies per l’envelliment del producte. Compta amb una capacitat per a 10,5 milions d’ampolles i 1053 palets, així com un magatzem logístic de 1.840m2. Disposa també amb una àrea diàfana d’oficines i un espai per atendre visites comercials així com impulsar activitats d’enoturisme al territori. A més, Castell d’Or ha posat en marxa recentment una  nova línia de desgorjament.  Aquest nou equipament inclou una línia d’envasat completa d’alt rendiment, qualitat i confiabilitat. La inversió total realitzada en aquesta infraestructura en concret ha estat de 2,8 milions d’euros i busca poder incrementar la capacitat de producció del grup de manera notable.

Castell d’Or neix el 2005 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Tarragona i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis.