T.T.T.
9/5/2024

Un dels objectius és potenciar la ruta entre el Parc i el municipi, un suau passeig d’1,7 quilòmetres per camins entre cultius típics mediterranis.

L’Ajuntament de Vinyols i els Arcs i el Parc Samà han signat un conveni de col·laboració en diferents àmbits per tal de donar-se promoció mútua a nivell social, cultural i turístic.

L’esmentat conveni contempla l’impuls d’activitats de caràcter cultural, d’educació ambiental i turístiques per tal que els habitants del municipi estrenyin i enforteixin el vincle amb aquest parc. Per exemple, com a primera fita, es preveu potenciar la ruta entre el Parc i el municipi, un agradable i suau passeig d’1,7 quilòmetres per camins entre cultius típics mediterranis.

Arnau Guasch, alcalde de Vinyols i els Arcs, i Francisco Javier Castillo, conseller delegat del Jardí Històric, han formalitzat la signatura d’aquest acord «que engloba beneficis i atractius per a les veïnes i veïns del municipi, així com uns compromisos per part de l’Ajuntament per fer d’aquesta joia un espai de referència per als habitants de Vinyols i els Arcs», ha destacat Guasch. 

Com a primer avantatge, fruit d’aquesta línia de cooperació, els veïns gaudiran d’un 50% de descompte a les entrades al Parc Samà. «Considerem que és molt important cuidar i aprofundir les arrels amb el nostre entorn, i estem encantats de promoure la relació amb Vinyols i els Arcs, i que els més joves puguin conèixer la singularitat del patrimoni cultural i natural que els envolta», subratlla Castillo.

El 2023 ja es va realitzar una primera activitat conjunta, fruit del present conveni, amb una ‘bicicletada’ popular dels habitants de Vinyols i els Arcs que va tenir com a part de recorregut el Parc Samà, on els participants van gaudir de la bellesa, l’especial atmosfera i la riquesa natural d’un recinte únic.