T.T.T.
09/08/2021

El president de l’Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) durant el pregó de divendres passat, 6 d’agost, que va donar el tret de sortida a la programació de les Nits Daurades de Salou.

Durant el pregó de divendres passat, 6 d’agost, que va donar el tret de sortida a la programació de les Nits Daurades de Salou, el president de l’Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), l’alacantí Francisco Javier García Cuenca, va subratllar la importància de l’oci temàtic familiar en el posicionament de Salou com a líder en aquest aspecte. I, seguint aquesta línia, va destacar la rellevància de Hard Rock Entertainment World, el futur complex hoteler i de lleure que s’ha de construir entre Salou i Vila-seca, prop de PortAventura World. “Pot ser la cirereta del pastís i fer que Salou, ‘la millor ciutat’, pugui liderar a Europa l’oci i l’entreteniment global”, va raonar García.

El president de l’ITH (una entitat que promou l’aplicació de les noves tecnologies i els bons costums entre el sector turístic i, a més, és la secretaria tècnica de l’Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT), formada per vuit municipis, entre els quals es troba Salou) considera que projectes d’aquest tipus i aquest posicionament estratègic diferencial han generat i generaran molts llocs de treball i prosperitat econòmica i social, “col·locant el municipi en una posició de benestar i atractiu turístic a l’abast de poques destinacions al món”, va exposar.

En el pregó García també va remarcar el gran treball realitzat per Salou per a esdevenir un municipi turístic intel·ligent i sostenible, mitjançant el projecte Smart Salou: “Esteu construint el dia de demà amb un model turístic ben pilotat, treballat amb el cor, el cap i on també hi ha lloc per a les emocions, i, en això, sou els millors”. El president de l’ITH també va posar èmfasi en la seva admiració pel territori. Segons va explicar, considera “aquesta terra un lloc proper, amic i acollidor”. A més, va fer un recorregut per la història del municipi, assegurant que ha estat “un exemple de transformació pel gaudi de tothom”, i va valorar la gran aposta estratègica realitzada per part de la localitat.

Les Nits Daurades

Al pregó també hi va estar present l’alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i tota la Corporació al complet; a més de les Pubilles i l’Hereu de Salou i altres autoritats i personalitats del municipi i del territori.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou va manifestar que les Nits Daurades suposen un motiu de satisfacció especial i de gran valor. “Ens brinden l’oportunitat del retrobament: de tornar-nos a veure, de compartir, de conversar, […] de conèixer i acollir, amb els braços oberts, a qui, per primer cop, ha volgut ser entre nosaltres, gaudint d’activitats i experiències, en un entorn tant atractiu com segur i saludable”, va exposar Granados. L’alcalde va voler agrair a aquelles persones que, malgrat les circumstàncies, no han deixat de visitar Salou.

Pere Granados també va destacar el moment transcendental que viu el municipi amb les Nits Daurades, ja que les circumstàncies han conduït a tots “a un gran esforç col·lectiu per anar superant una situació de crisi, sense precedents”. En aquest sentit, va encoratjar entitats, col·lectius i sectors econòmics i empresarials i els va agrair “la fermesa i resistència per a seguir endavant”. “La vostra determinació a no rendir-se i a no renunciar és la força que té Salou”, va assegurar.

Al llarg del seu parlament, l’alcalde també va explicar que les Nits Daurades “simbolitzen un nou impuls per a recuperar les forces i impulsar, de nou, allò que és i significa l’estiu per al municipi, recuperant l’essència com a punt de trobada, com a lloc d’acollida i espai per a viure i compartir experiències, en família i amb els amics”. Un indret, va assenyalar, “de vacances, de visita, de lleure i d’entreteniment, de sensacions i de vivències, de diversitat, de somnis i de felicitat”.

En finalitzar el pregó, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va fer lliurament a Francisco Javier García d’una placa commemorativa i un obsequi per ser la figura del pregoner de les Nits Daurades d’enguany, les quals duraran fins diumenge 15 d’agost. Per últim, el pregoner, junt amb l’alcalde Pere Granados i el regidor Montalà, van encendre la traca, que va posar el fermall d’or a l’inici oficial dels actes festius.