T.T.T.
11/05/2022

La iniciativa té com a objectiu crear valor social i econòmic entre ciutats i territoris a través de l’anàlisi i intercanvi d’idees i visions.

El proper dia 1 de juny es celebraran la segona volta de les Jornades DAFO Tarragona-Lleida al Palau de Congressos de Tarragona, enguany amb el lema ‘Turisme i sectors estratègics per a l’economia de les persones’, en les quals s’exploraran els nexes d’unió econòmics i socials entre les terres de Tarragona i Lleida.

La jornada DAFO consistirà en taules rodones i presentacions a través de les quals s’abordarà el potencial dinàmic d’ambdós territoris amb qüestions com les infraestructures, el turisme, el futur del sector industrial i l’impacte sobre els municipis.

Les Jornades DAFO són una iniciativa privada i destinada a crear valor social i econòmic entre ciutats i territoris a través de l’anàlisi i intercanvi d’idees i visions. Tenen com a objectiu reforçar la confiança dels agents econòmics per promoure el creixement, generar riquesa i ocupació.

En aquesta ocasió, es posicionarà Tarragona i Lleida com espais socials i infraestructurals idonis per a invertir i desenvolupar-hi iniciatives econòmiques i, en aquest sentit, estan dirigides a empresaris, emprenedors, autònoms i estudiants universitaris que tinguin inquietuds per crear o fer créixer les seves empreses.

El programa, que es desenvoluparà durant el matí  del dimecres 1 de juny i es clourà amb un dinar amb els assistents, estarà articulat a partir de tres eixos.

La primera intervenció anirà a càrrec del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró. Serà qui farà la conferència inaugural, titulada ‘Tecnologies, infraestructures i país’.

La Jornada continuarà amb una taula rodona en la qual l’eix temàtic central serà  ‘El turisme com a sector estratègic divers i carburant de l’economia oberta’, en la qual hi intervindran la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta i el president d’honor de Borges International Group, Antoni Pont.

El tercer eix girarà a l’entorn de ‘El futur del sector industrial i l’impacte sobre els municipis’,  amb la participació del president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó, el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, i el professor del Departament de Geografia de la URV, Sergi Saladié.

El programa es clourà amb una conversa entre els alcaldes de Tarragona i Lleida, Pau Ricomà i Miquel Pueyo que estarà moderada pel periodista Josep Ramon Correal.

Cal destacar també que la benvinguda a la Jornada DAFO anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i del degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, i que la cloenda serà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Es pot trobar tota la informació per a inscripcions a www.jornadesdafo.cat. Adjuntem programa de la Jornada.