T.T.T
11/06/2021

Mireia Giró, fundadora de Viagedia.

Va crear Viagedia cinc mesos abans que declaressin l’estat d’alarma pel coronavirus, cosa que ha suposat un gran repte per a Mireia Giró i la seva nova empresa, una agència de viatges especialitzada en grups escolars. Tot i així, en el poc temps que va treballar abans de la pandèmia ja havia tancat ventes per valor de més de 300.000 euros i pensa que té motius per creure que el ritme es recuperarà ràpidament un cop finalitzi la campanya de vacunació contra la covid-19 i que podran assolir l’objectiu que s’havien marcat.

Giró es va graduar en Turisme a la URV el 2008 i, després de treballar més de deu anys en una agència de viatges, va fer el màster en Emprenedoria i Innovació, també a la Rovira i Virgili. És per això que la Universitat ha reconegut Viagedia com a “start-up” de la URV, títol que s’atorga a noves empreses creades per talent titulat a la institució. L’emprenedora assegura que aquest reconeixement els donarà “visibilitat i posicionament”.

Amb Viagedia, Mireia Giró vol millorar la comunicació amb les famílies i els professors, i arribar a un millor enteniment de les expectatives que tenen els adolescents quan fan un viatge escolar. Tractant-se d’una agència de viatges dirigida al sector de l’educació secundària, la seva fundadora posa en relleu la necessitat de tenir com a empresa uns valors consolidats: “L’empatia, l’escolta activa, la personalització, la comunicació amb tots els agents implicats i el tracte amable i respectuós marquen la diferència”. És una filosofia empresarial que, amb l’esclat de la pandèmia, Giró va haver de posar en pràctica a consciència: “Vam negociar de forma individual amb cadascun dels nostres clients i proveïdors”. Giró explica que més tard van enviar un qüestionari sobre la gestió feta arran de la covid-19, que van contestar el 92% dels clients, i van obtenint un grau de satisfacció d’un 8’9 sobre 10.

Giró es va decidir a emprendre durant el màster en Emprenedoria i Innovació, on diu que va adquirir la confiança en ella mateixa necessària per fer-ho, tot i que inicialment s’hi havia inscrit amb la idea d’adquirir noves habilitats per aplicar a la feina que tenia en aquell moment. “Però al final, si vols alguna cosa, l’has de fer tu mateixa, i jo volia assolir nous reptes”, diu la fundadora de Viagedia, que afegeix: “Vull que Viagedia estigui alineada amb les noves generacions, aplicant-hi noves metodologies i amb la figura de l’equip i la comunicació com a pilars essencials”.

La Unitat de Valorització de la Fundació URV ha donat suport a Viagedia en l’obtenció de la categoria start-up reconeguda per la URV. Així mateix el projecte ha comptat amb el suport de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV que assessora i acompanya les iniciatives emprenedores.