T.T.T.
12/01/2024

Salou ha experimentat un salt qualitatiu remarcable en el seu sector turístic durant l’any 2023. El municipi ha registrat un increment del 26% en la despesa turística, mitjançant TPV – targetes bancàries – en comparació amb l’any anterior, amb un èmfasi notable fora de la temporada estiuenca.

Albert Pascual, responsable de negoci de Turisme de CaixaBank, en una roda de premsa, ha evidenciat que els mesos d’abril, maig, setembre, octubre i novembre han experimentat els augments més significatius en despesa, reflectint així l’èxit de les estratègies municipals per atraure visitants durant tot l’any.

L’alcalde Pere Granados ha ressaltat aquest progrés, assenyalant la importància del turisme per a l’economia local, ja que el 55% de la despesa total del municipi correspon al turisme. També s’ha registrat un augment del 5,7% en el nombre de visitants anuals.

Analitzant les dades més en detall, es pot observar que Salou guanya importància a mesura que es focalitza en el territori. Comparant amb el 2022, els resultats són extraordinàriament positius, superant les xifres en tots els indicadors.

En l’àmbit internacional, França manté el lideratge amb un 27%, però és remarcable el creixement d’Irlanda, que amb un 23%, supera el Regne Unit, que, tot i això, amb un 21%, ha recuperat presència a Salou.

Mirant cap al 2024, es preveu un creixement més moderat però sostingut en el sector turístic. Granados ha ressaltat l’objectiu d’atraure turistes familiars i de llarga estada, amb especial interès en els mercats nord-americans, francesos i asiàtics.

Granados ha posat èmfasi en atraure turistes familiars i de llarga estada, amb un interès especial en els mercats nord-americans, francesos i asiàtics. Les campanyes promocionals, com les enfocades a Madrid, busquen atraure turisme de proximitat, mentre que iniciatives com el Salouween busquen oferir experiències úniques per ampliar l’atractiu de la ciutat més enllà de l’estiu.

L’alcalde també ha subratllat la importància de l’adaptació al canvi climàtic, veient-lo com un element clau per al futur turístic de la ciutat. Amb aquestes estratègies, Salou s’està posicionant no només com una destinació de sol i platja, sinó com un municipi que ofereix un atractiu turístic tot l’any, evitant així la desestacionalització.

Pere Granados ha recordat que «Salou és un municipi que no s’esgota mai. Sorprèn i no deixarà mai de sorprendre».