Helder Moya
12/08/2021

La Figuerola Hotel&Restaurant, de Vandellòs, va reobrir les seves portes el 18 de juny.

Una de les notes més positives d’aquesta temporada estival la trobem a Vandellòs. En plena Serra de Llaberia, ben envoltat d’una naturalesa singular i d’una atmosfera que garanteix el relax i la tranquil·litat, el 18 de juny va reobrir les seves portes La Figuerola Hotel&Restaurant.

A finals d’estiu de 2020, aquest ressort d’interior va tancar portes amb la incògnita de quan tornaria obrir. La pandèmia continuava afectant molt directament al sector turístic, i en el cas d’aquest establiment hoteler la situació no augurava una ràpida reactivació. Després de mesos d’incertesa, l’empresa Gestió i Assessoria d’Hotels Tarragona SL va ser la triada per a l’explotació del negoci. Miquel Àngel Porquet, director de La Figuerola Hotel&Restaurant explica que «aquest és un motor del territori, en un lloc on l’oferta hotelera no és excessiva i tenim unes avantatges que d’altres establiments no tenen, com per exemple un ambient rural, tranquil i que en escassos deu minuts tens la platja. Som perfectes per combinar muntanya i mar», i afegeix «nosaltres hi creiem, per això estem aquí. La Figuerola Hotel&Restaurant té aura i té molta màgia. Volem que les nostres 65 habitacions tinguin molta vida».

L’hotel de quatre estrelles ha obert amb tots els seus serveis: allotjament, restaurant, l’spa&welness, estan treballant també els esdeveniments i celebracions, entre d’altres. Tot a excepció del pitch&putt, que està en estudi. «Hi ha idees i alternatives, però res encara definit», explica el màxim responsable de l’hotel. Independentment del que pugui passar amb el pitch&putt, el cert és que a l’hotel s’hi ha fet una inversió econòmica de prop de 400.000 euros. «S’ha millorat l’establiment en aspectes que potser el client no veu, ara bé, si que apreciarà que aspectes d’infraestructura, com per exemple que els aires condicionats, funcionin. De la mà de la propietat vam establir prioritats, com pintar i netejar, que també s’ha fet, i d’altres que es segueixen realitzant i que estan dins del nostre full de ruta». Porquet apunta també que «hem obert amb la intenció d’estar tot l’any. Aquest és l’objectiu. És cert que per manteniment i vacances es tancarà al gener i febrer segurament, ara bé la idea és que comencem aquesta etapa per a recuperar de nou la clientela en La Figuerola en qualsevol època de l’any». El ressort disposa actualment d’una plantilla d’unes 25 persones fixes i que serà fluctuant en funció de les puntes de treball. La gastronomia també serà un dels seus puntals.

Un cop passat l’equador d’aquest estiu, i ja immersos en el mes d’agost, el balanç que es fa des de La Figuerola és satisfactori: «No hem de perdre de vista el context que estem vivint pel turisme. En termes generals estem treballant amb client nacional i que està molt pendent de l’actualitat, això sí, ens està responent positivament. Satisfacció? Sí, ara bé, no són els números als que creiem que podem arribar i seguirem treballant per aconseguir-los».