T.T.T.
13/02/2023

Les Jornades se celebraran del 24 de febrer al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla.

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell, ha presentat aquest matí les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, que se celebraran del 24 de febrer al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla.

20 restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants.

Els restaurants participants són: Restaurant Gavina, Restaurant Angel Miguel, Hotel de la Nova Tenalla, Restaurant El Marítim, Pizzeria Al Capone, Restaurant El Capitan, Restaurant Oxid, Sirga Restaurant, Cal Silver, 4 Latas, La Terraza, La Xeriueta, La Masia Cal Vitali, Mulsum, La Taberna Etsy, Mas de Teret, Restaurant El Jardí, Restaurant La Toque, Restaurant Voramar Cal Vitali i 4 Latas Torredembarra.

Durant la presentació, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, ha obert l’acte celebrant “aquesta nova manera de fer gastronomia al Baix Gaià” i ha remarcat que, “tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l’Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n’avala el seu origen i qualitat”.

Jorge Piera, president de l’AEH Baix Gaià, ha volgut remarcar la importància de col·laborar amb el sector públic i privat “perquè qualsevol iniciativa d’èxit necessita moltes potes” i “així aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic”.

Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, ha transmès la seva vinculació amb el Baix Gaià i ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una família viticultora des de fa 400 anys.

Àlex Segú, restaurador participant i autor del llibre La calçotada ideal, ha aprofitat per remarcar que “el tret característic de les calçotades és el fum i la brasa que les converteix en un àpat únic”.

La presentació ha finalitzat amb tres degustacions elaborades pels  restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.

Els menús i degustacions es podran consultar al Facebook i Instagram Jornades Gastronòmiques AEH i a la web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/.