T.T.T.

14/06/2024

Els pròxims 27, 28 i 29 de setembre es celebrarà a Tarragona la segona edició de l’Expo Tango Catalunya (ETC), al Refugi nº1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Aquest esdeveniment, que en l’edició anterior del 2023 va tenir un gran èxit i va acollir a més de 500 turistes/participants d’arreu del món, pretén mostrar la cultura del tango argentí de la mà de la cultura catalana.

Aquesta original i creativa iniciativa turística aporta un doble avantatge pel territori. En primer lloc, suposa una forta atracció de turistes internacionals de qualitat per a la ciutat. Els participants en l’esdeveniment són turistes amb interessos culturals i poder adquisitiu, que venen per gaudir de la cultura del tango i de la cultura catalana omplint els nostres hotels i restaurants. Però que, alhora, gaudeixen de visites guiades a la ciutat, del nostre abundant patrimoni, de la nostra gastronomia i les nostres platges.

El segon avantatge és que l’Expo Tango Catalunya és l’únic esdeveniment al món que reuneix més de 30 expositors sobre la cultura del tango i també la cultura catalana, i està oberta a tots els participants i turistes, però també a tot el territori de forma gratuïta. L’ETC ofereix degustacions, classes de tango iniciació gratuïtes per a tothom, espectacles i molts serveis més. I a més, una col·laboració amb una ONG local.

Aquest esdeveniment s’ha aconseguit portar a Tarragona i l’organitzen dues entitats: Formula Tango i Tango 2.0. De fet, la iniciativa ha estat pensada i creada per una parella de grans ballarins i figures internacionals del tango: Rodrigo «Joe» Corbata & Lucila Cionci, que actualment resideixen al Castell de Montornès.

L’Expo Tango Catalunya compte amb el suport institucional del Port de Tarragona, de l’Ajuntament de Tarragona, del Ministerio de Cultura Argentina i del Consulado General y Centro de Promoción de la República Argentina.