T.T.T
14/09/22

L’esdeveniment torna al Parc del Pescador del 7 al 12 d’octubre per promocionar vins del territori maridats amb la gastronomia cambrilenca

 

La 12a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia «Cambrils, entrada al País del Vi» ha crescut en espai, durada i cellers participants. Enguany l’esdeveniment durarà sis dies (del 7 al 12 d’octubre), comptarà amb la participació de 35 cellers i 20 bars i restaurants i s’ha hagut d’ampliar el recinte firal utilitzant la totalitat del Parc del Pescador (21.000 m2), aprofitant al màxim la capacitat, per donar cabuda a tots els participants i alhora mantenir l’ambient distès i acollidor de sempre.  

També com a novetat, s’ha creat un nou espai amb la pèrgola de tastos a la zona de la barca, el Mercat Artesanal «La Sardineta» oferirà una oferta lúdica i familiar, i Cambrils Art Total farà una subhasta solidària de botes pintades pels artistes del col·lectiu.  

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L’horari serà de matí i tarda els 3 dies festius i de tarda els 3 dies laborables: divendres 7, dilluns 10 i dimarts 11 d’octubre de 18h a 23h, i dissabte 8, diumenge 9 i dimecres 12 d’11 a 15h i de 18h a 23h. 

La programació de la Mostra s’ha presentat avui en una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la presidenta de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç, Berta Cabré; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i la representant de Makro (principal patrocinador), Sandra Ruiz.  

L’organització preveu una afluència aproximada de 40.000 persones durant els sis dies de la mostra. Cal destacar que es tracta d’un esdeveniment ja consolidat amb una oferta diferenciada i única gràcies a la combinació de l’entorn privilegiat del Parc del Pescador, el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants, i la variada programació d’activitats. 

Vins, tapes i degustacions gastronòmiques 

En la mostra es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins de les diferents D.O. de la província que aportaran els 35 cellers (10 més que a la darrera edició) que s’han inscrit de moment.  

Enguany els cellers participants són Abadia de Poblet (D.O Conca de Barberà) (l’únic celler de Catalunya ubicat dins un monument històric), Scala Dei (D.O.Q Priorat) (el celler més antic del Priorat), Portal del Montsant (D.O Montsant), Clos Farena (D.O.Q Priorat), Gerida Viticultors (D.O Conca de Barberà), Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà);, Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer  (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DOQ Priorat, DO Penedès, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat);  Cairats (D.O Montsant), Bielsa Ruano (DO Terra Alta) (S’Amfora (Vins sota el mar), Casa Mariol (DO Terra Alta), Coca i Fitó (DOQ Priorat, DO Montsant i D.O Terra Alta), La Bruixa dels Mudefes (DO Terra Alta); Vinyes d’en Gabriel (DO Montsant); Mon Padrí (DOQ Priorat i DO Montsant); Joan AmetllerClos Farena (DOQ Priorat); Agrícola Corbera d’Ebre (DO Terra Alta), PedravoltaCal Pucolla  i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.  

Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 20 bar-restaurants  (6 més que l’any passat): Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, La Stiva, On Tap,  La Finestreta, Ca la Sica,  Taller 9, Nou Xivarri, Vora; El Bandarra by La Jijonenca Cambrils, Pasta e Basta, L’Instint, Marro Cafè, Umamita, El Pòsit, L’Original Experiències Gastronòmiques, Arcà Fusió, Petit Vegan i  l’Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils). 

Preus tiquets 

El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit i no es podran fer transaccions en metàl·lic. Els tastos de vi (Glups) i els de  tapes (Nyams) es podran adquirir a les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira i també a la zona de la barca, on enguany s’hi instal·larà el tercer punt de venda de tiquets. A banda, hi haurà venda itinerant com l’any passat per evitar cues i aglomeracions a les casetes de venda de tiquets.  

  • Pack 1                 Copa + 2 tastos + bossa                                                           6 €  
  • Pack 2                 4 Glups (tastos vi)                                                                       6 € 
  • Pack 3.                10 Glups                                                                                       12 €  
  • Pack 4.                4 Nyams (tapes)                                                                           9€ 
  • Pack 5.                10 Nyams                                                                                     22 €  

1 Glup                                                                                              2€ 

1 Nyam                                                                                            2,50€ 

La programació

La programació inclou fins a 27 tastos guiats, presentacions i maridatges a la pèrgola que s’ubicarà al costat de la barca, amb capacitat per a 30 persones i on els visitants s’hauran d’inscriure prèviament per poder gaudir-les a l’oficina de Turisme o a les casetes de venda de tiquets un cop hagi començat la fira.  

A banda de les presentacions-tastos de vi i maridatges, en aquesta pèrgola també s’hi oferiran recitals de poemes relacionats amb el món de l’enogastronomia o petites actuacions en acústic a primera hora de la tarda.  

A més, el sommelier i director dels premis Vinari,  Ramon Roset, durà a terme 4 tastos guiats dels millors vins de Catalunya, també dels vermuts i un maridatge amb vins premiats d’aquesta edició amb formatges del territori.  

La D.O. Tarragona, a través del seu enòleg Oriol Pérez de Tudela, també oferirà un tast de 4 Macabeus de la D.O., un ancestral, un vi jove, un criança i un de dolç pels paladars més sibarites (caldrà reservar prèviament perquè l’aforament és limitat per a 30 persones).  

La zona de l’estany estarà reservada enguany pel Mercat Artesanal «La Sardineta», on 12 paradistes cambrilencs exposaran els seus productes artesans i oferiran un ampli programa de propostes infantils com tallers de malabars, pintacares,  de reciclatge,  o tattos de purpurina, així com actuacions de pallassos, dansa o  musica en viu (els tallers seran gratuïts i hi podran assistir nens i nenes de 4 a 12 anys).  

A la zona de la barca també hi haurà «el Passeig de l’Art», amb representació de  7 artistes locals que exposaran les seves obres  amb una iniciativa molt atractiva com és la subhasta de botes. Cada dia un dels artistes de Cambrils Art Total pintarà i decorarà una bota de vi que al final de la jornada (després de l’actuació musical de la pèrgola) se subhastarà entre totes les persones assistents. Tot els diners que es recullin es destinaran a l’Associació contra el càncer infantil «Pels Valents».  

La mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb dues  sortides per navegar, gaudir i tastar vins de la mà de Nàutic Parc.  Les reserves es realitzaran exclusivament online a www.nauticparc.com

El dissabte 8 d’octubre de 17h a 19h s’ha programat una sortida del catamarà molt més atractiva, enguany amb un maridatge d’ostres del Delta de l’Ebre de Mirador Badia amb Corpinnat Torelló. Les persones participants coneixeran els secrets de la producció de l’ostra rissada del Delta amb un expert en aqüicultura mentre assaborim una copa del millor Corpinnat Torelló.  El preu és de 16€ per persona i les places són limitades.  

Per altra banda, el diumenge 9 d’octubre es realitzarà una segona sortida amb Tast de Sangries Mediterrànies «La Petarda» amb maridatge també que tindrà un preu de 12€/persona i es durà a terme de les 11.30h a les 13h.  

Més informació: www.firadelvicambrils.com.