T.T.T.
16/11/2022

Les jornades han comptat amb més de 100 assistents.

El sector turístic de Tarragona va invertir 70 milions d’euros en millorar la qualitat dels establiments d’allotjament durant la pandèmia. Ara, un cop les empreses han pogut retornar a l’activitat habitual, seguiran les inversions, tal com ha comentat Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- i organitzadora de les Jornades Tècniques Sostenibilitat i Turisme: “Totes les inversions que està fent el sector van encaminades a optimitzar els nostres serveis i la qualitat. I, avui dia, totes aquestes millores passen per ser més sostenibles, però no només quan parlem d’energia, aigua… També quan parlem de tecnologia o de molts altres àmbits. La sostenibilitat s’ha d’aplicar integralment als establiments d’allotjament turístic”.

Les Jornades Tècniques Sostenibilitat i Turisme, celebrades durant aquest dimarts a l’hotel 4R Gran Regina de Salou, han comptat amb més de 100 assistents -entre empresaris i directius de càmpings, hotels, apartaments turístics, agències de viatges i altres empreses turístiques de la demarcació de Tarragona-. Cabré ha afegit que “els nostres clients, cada cop més, tenen una major conscienciació i sensibilitat per triar destinacions i allotjaments que siguin sostenibles i respectin el medi ambient. Amb aquestes jornades, també incentivem que els empresaris i empresàries del sector implantin solucions per ser més autosostenibles. Cada vegada hi ha opcions més innovadores i aquestes jornades ens van molt bé per estar al dia”.

Les diferents ponències realitzades per experts han tractat temes d’energies renovables, d’abastament i ús de l’aigua, de comunicació… També s’han dut a terme dues taules rodones; una sobre certificacions mediambientals i una altra d’aplicacions de la tecnologia. A més, també ha comptat amb xerrades sobre el Fons Next Generation per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques i sobre Ajudes Europees per assumptes de sostenibilitat. Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha fet una xerrada sobre “Cap a un model turístic més ètic, innovador i responsable”. La clausura ha anat a càrrec de Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

A més, durant el descans del matí i el dinar, 14 empreses partners de la FEHT han presentat els seus serveis a tots els assistents a la jornades.