T.T.T.
16/12/2021

La directora general de Turisme de la Generalitat va pronunciar una conferència amb motiu de la inauguració del curs de la Facultat de Turisme i Geografia.

Els reptes de Catalunya per a un turisme responsable va ser el tema central de la lliçó inaugural del curs 2021-22 de la Facultat de Turisme i Geografia, que es va fer ahir dimarts a l’Aula Magna de la Facultat. Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat, va exposar la situació actual del sector a Catalunya, i va plantejar la necessitat de traçar nous plans dels quals en formin part tots els actors implicats.

La premissa que abanderarà aquest full de ruta, segons va explicar Domènech, serà la transició digital i sostenible que tingui el mínim impacte possible sobre el medi ambient, en línia del que marca l’agenda 2030. La directora general de Turisme va explicar també que entre els nous plans de la Generalitat per al sector passen per implementar un nou Sistema d’Intel·ligència Turística i fomentar un nou model transformador, regeneratiu i circular.

Premis Port Aventura

Durant l’acte també es van lliurar els premis Port Aventura a la millor trajectòria acadèmica de Turisme, corresponents a la quinzena i setzena edició -any 2020 i 2021-. Els guardons van ser per a les estudiants Mar Alsina Folch i Anna Martín Pascual, respectivament. Albert Sanantón, director de Recursos Humans de Port Aventura, va fer l’entrega dels premis, de 2.000 euros cadascun. A més de l’expedient acadèmic, el jurat va avaluar els valors i competències, el pla de desenvolupament professional i formatiu i els projectes que desenvoluparan les candidates.

A l’acte hi van assistir la rectora de la URV María José Figueras; la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel·lo i l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, que van entregar diferents diplomes de reconeixement a les estudiants Rosana Barrio Mansilla, Melania Doncel Segovia, Íngrid Sanz Serra i Olga Súria Parga de l’edició 2020 i a Melissa Clavijo Londoño i Elsa Esteve Vives, de la del curs 2021.

Marta Nel·lo, va avançar la posada en marxa d’un nou projecte per tal d’ampliar l’oferta formativa de la Facultat i fer-la més competitiva. Segons la degana, s’està treballant en incloure una menció dual universitària en el grau de Gestió, Turisme i Hostaleria, L’aprovació d’aquesta iniciativa es durà a terme en els pròxims mesos, va assegurar.