T.T.T.
17/6/2022

Savé pren el relleu de Jaume Orteu després dels dos anys de mandat pels quals va accedir.

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre va celebrar ahir una Assemblea Ordinària a Vila-seca on es va aprovar el canvi de presidència. Així, Albert Savé n’és el nou president i succeeix a Jaume Orteu després dels anys de mandat als quals va accedir el juliol de 2020. Tal com ha anunciat Orteu, president sortint de l’entitat, «han estat dos anys de molta activitat, on hem passat de ser l’Associació Hotelera de Salou, Cambrils i La Pineda a l’Associació Hotelera de tota la província. Hem crescut molt i, a més, ho hem fet durant el període més complicat de tota la història pel sector hoteler. Aquest fet demostra que molts hotels necessitaven una associació que els representés amb les màximes garanties i els oferís els serveis que necessiten. Estic molt orgullós de la feina que ha fet tota la Junta i l’equip tècnic».

Així doncs, actualment, l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre representa més de 110 hotels que ofereixen més de 60.000 places. Això és el 90% dels establiments hotelers vacacionals de la província. L’any 2019, es van allotjar més de 3,1 milions de turistes en hotels i es calcula que tots aquests establiments hotelers donen feina directament a més de 13.500 persones.

Albert Savé, el nou president, ja formava part de la Junta anterior com a secretari. Savé ha explicat: «Aquest nou projecte de dos anys que lidero com a president de l’Associació Hotelera serà continuista. L’objectiu és seguir ampliant els nostres associats. Hem d’estar més units que mai per no perdre cap oportunitat. Ara ens trobem en un moment crucial pel sector, hem de recuperar una part del que hem perdut per culpa de la pandèmia”. A més, ha estat contundent en referència als reptes que té per endavant tot el sector, ara mateix hem d’afrontarl’increm ent de costos de tot tipus, a més, hem d’apostar per la captació, formació i retenció del talent professional, la digitalització dels nostres establiments, les inversions en els nostres establiments enfocades en la sostenibilitat i, com no, en seguir buscant fórmules i nous serveis per allargar la temporada”.

Sobre les previsions d’aquest any, Savé ha detallat que «esperem un estiu molt positiu, segurament serà com el del 2019. Tot i això, veurem si al final d’any aconseguim arribar ja a les dades de pernoctacions prepandèmia. Ens va costar bastant arrancar l’any, ja que encara hi havia moltes restriccions de mobilitat. A més, trobarem a faltar el mercat rus, molt important a la Costa Daurada. És obvi que venint d’on veníem, serà un any positiu».

Albert Savé té una àmplia experiència al sector turístic on ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional. En una primera etapa, a empreses com Viatges Barceló i PortAventura World. Posteriorment, va crear l’empresa hotelera SunClub Hotels, que disposa de l’Aparthotel SunClub Salou (4*), inaugurat el 2002, i de l’Hotel SunClub CalaViña (4*), actualment en construcció i que s’inaugurarà el 2024. Ha col·laborat amb el teixit associatiu formant part de diverses juntes de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, entre altres institucions. També ha estat professor associat del Grau en Gestió en Turisme i Hoteleria de la Universitat Rovira i Virgili.