T.T.T.
13/11/2021

El taller ‘Com desenvolupar accions orientades a la gestió de fluxos per una millora de l’experiència turística?’ s’ha celebrat a la Costa Daurada i el proper dia 29 tindrà lloc a les Terres de l’Ebre.

La primera sessió del taller de turisme Com desenvolupar accions orientades a la gestió de fluxos per una millora de l’experiència turística? ha abordat les pautes per dur a terme una gestió sostenible dels fluxos turístics i dels sistemes de mobilitat associats al lleure a les destinacions turístiques, amb la participació del sector professional, gestor i empresarial del turisme de la Costa Daurada.

Apostar pel lleure experiencial de proximitat, per una gestió intel·ligent i responsable dels espais naturals, per modes de transport que redueixin la petjada de carboni, o per un ecoturisme universal, són alguns dels aspectes que s’han tractat a la sessió impartida per l’ambientòleg i assessor en ecoturisme i turisme sostenible, Xavier Cazorla. Com assenyala Cazorla, “la mobilitat és un eix clau, tant en aspectes com l’emergència climàtica, l’accés més sostenible dels visitants als espais de lleure propers o llunyans, o l’accessibilitat que hem de garantir com un bé social per a totes les persones”.

En el taller, que ha obert la vicepresidenta primera del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, s’ha conegut també l’experiència de gestió de fluxos implementada per regular l’accés a la platja del Trabucador aquest estiu a les Terres de l’Ebre, per part de Jordi López, coordinador de l’Oficina de turisme i l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre.

Finalment, s’ha treballat per caracteritzar les destinacions turístiques des de la perspectiva dels fluxos de visitants i les estratègies per avaluar la capacitat d’acollida d’un espai o recurs turístic.

La sessió a Costa Daurada s’ha celebrat, aquest dimecres, a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca i el proper 29 de novembre tindrà lloc la sessió a Terres de l’Ebre, al Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa, en la que es coneixerà el cas pràctic del sistema de reserva aplicat per accedir a la Cova del Llop Marí durant la temporada alta a l’Hospitalet de l’Infant, de la mà de la tècnica de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Sílvia Carrillo.

Aquest taller pràctic, organitzat pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha aprofundit en la temàtica engegada el mes d’octubre amb la jornada ‘La gestió òptima de visitants’.