Helder Moya
19/10/2022

GastroEbre arriba enguany a la seva cinquena edició.

Els fogons, els forns i els pots de sucre, la xocolata, la mel i la farina… ja estan a punt! Diumenge arrenca a Tortosa la 5a edició del GastroEbre, la cita professional dedicada a la cuina dolça, la pastisseria i les postres més important del territori. Un certamen obert a tothom (i gratuït) que s’inaugurarà diumenge tarda, amb un berenar popular de pa amb xocolata, oli i sal, i clementines, productes de productors i elaboradors locals.

Serà un tret de sortida dolç i festiu per a la cinquena edició del GastroEbre. Des del diumenge 23, al dimarts 25 d’octubre, prop d’una vintena de professionals passaran pel Pavelló Firal de Remolins per oferir sessions magistrals i showcookings, que també s’emetran en directe via streaming pel canal de Gastroevents . El certamen, a més, se celebra aquest any en el marc del Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l’Ebre, amb la qual cosa, Tortosa es convertirà aquests dies en un gran aparador de tot el potencial gastronòmic i culinari del territori.

Grans professionals de la cuina dolça

Per a aquesta cinquena edició, l’organització del GastroEbre ha convidat a figures rellevants de la cuina dolça com ara els pastissers com Oriol Balaguer (Relais Desserts International), Gessamí Caramés (Meleta de Romer, L’Ametlla de Mar) o els xefs Fran López (Villa Retiro), el xef Pep Moreno (Restaurant Deliranto, Salou), entre d’altres.

Lluis Bofill, director de Gastroebre explica que «ens il·lusiona molt poder-ho viure enguany amb una plena normalitat, tant pels professionals com per la gent. Així que convidem a tothom a gaudir-ho, ja que hem fet un esforç molt important i tenim un cartell de primeríssim nivell».

Cinc edicions consolidades a les Terres de l’Ebre

GastroEbre, que es va celebrar per primera vegada l’any 2018 a Horta de Sant Joan amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, arriba aquest 2022 com un esdeveniment consolidat, convertit ja en una cita imprescindible del calendari professional gastronòmic.

Per segon any consecutiu, l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, «com a reconeixement de la feina -tantes vegades anònima- que fan els pastissers, i els xefs, pastissers dels restaurants. I no oblidem, que pràcticament sempre, ells i elles són els responsables que els comensals surtin dels seus restaurants amb un bon gust a la boca, gràcies als seus plats de cuina dolça», en paraules dels organitzadors.

De fet, aquesta temàtica fa de GastroEbre un esdeveniment únic, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat, fet que el converteix en un referent únic a escala professional.