T.T.T.
22/07/2021

Roland Vigatà i Bito Fuster, propietaris del Bokoto Japanese Sushi Club de Tarragona.

Amb el bagatge i l’experiència acumulada en els seus restaurants de Saragossa, Lleida i l’estació de Baqueira-Beret (lounge Möet), Bokoto Japanese Sushi Club desembarca en ple centre de Tarragona -Rambla Nova 22, al local de l’antic Bar Joia-, amb una nova proposta gastronòmica premium i el repte de donar a conèixer l’essència de l’autèntica cuina japonesa en un refinat entorn arquitectònic i ambiental que té cura de cada detall per transmetre calma i benestar als comensals.

Bokoto Japanese Sushi Club ofereix singularitat, calidesa i comoditat; des de la decoració fins a la carta. Està pensat per a transmetre l’elegància i l’exquisidesa de Japó més autèntic, recolzant-se en la qualitat de les matèries primeres. Bokoto Tarragona obre les seves portes amb diversos espais diferenciats: el restaurant pròpiament dit amb una extensió de terrassa de 14 persones, i l’àrea d’encàrrecs per dur a domicili (take away). Està previst en una segona fase oferir un Espai Delicatessen.

«A Tarragona hi ha restaurants de gamma alta, però no de cuina asiàtica; volem que la ciutat pugui gaudir d’un restaurant que aposta per l’excel·lència en el producte, amb un punt més premium sobre l’oferta existent … la nostra idea és cobrir aquesta franja de mercat», explica Bito Fuster en representació d’una de les famílies propietàries.

Aquesta nova oferta premium a Tarragona està enfocada cap a un públic de nivell adquisitiu mitjà-alt, amb preus estimats entre els 40 i els 60 euros. Bokoto Tarragona també es pot gaudir de dilluns a divendres al migdia amb un Menú Executiu (23,50 euros), encara que per fer-se una idea més pausada de les possibilitats de la carta es recomana el Menú Degustació (48 euros). Per a reunions de treball o esdeveniments especials s’ofereixen les divisions Bokoto Business i Bokoto Events.

«Ens pregunten si estem bojos per obrir un restaurant ara, però hem superat relativament bé el Covid i ens ha donat forces per ser valents, la idea és créixer, sempre amb equilibri perquè no som una franquícia, a partir d’una oferta molt provada i consolidada que està a la base de la carta… de fet, el nostre pla d’expansió preveu un nou projecte a Sabadell», informa Roland Vigatà, també propietari i responsable de la planificació estratègica.

La delicada barreja de matèries primeres qualitat, textures i sabors aconsegueixen un viatge sensorial cap a la mil·lenària cultura gastronòmica japonesa: les més de 30 varietats de sushi -des de les tradicionals a les més atrevides- són només una mostra de l’amplíssim ventall d’entrants freds i calents, nigiris, rolls, makis, sashimis, plats principals i postres. Les opcions vegetarianes i veganes es recolzen en clàssics com les sopes, algues, tofu, bolets o les tempures vegetals. La carta de Bokoto es pot consultar en format QR i en una carta paper reciclable.

A la inauguració oficial es delectarà els comensals amb una exhibició de cal·ligrafia japonesa del mestre Mitsuru Nagata. Mitsuru ha desenvolupat el seu propi estil personal i contemporani que combina sumi-e, pintura japonesa i shodou. Realitzarà en directe una il·lustració cal·ligràfica inspirada a Tarragona i en els motius japonesos ancestrals. L’obertura al públic està prevista aquest divendres 23.