T.T.T.
22/07/2021

Els guanyadors han resultat escollits per voluntat popular, a través de votacions on line.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha presidit aquest matí a la sala Rei Jaume, a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Salou, el lliurament de premis de l’edició d’enguany, especial KM 0, de la ruta Gastrotour. Una iniciativa organitzada, conjuntament, per l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, sota el patrocini de Cervesa San Miguel Magna i Torelló Viticultors. A l’acte, també hi ha assistit el president de l’AEH de Salou, Pep Moreno.

El restaurant Rock & Grill ha rebut el primer premi a la millor degustació de la ruta Gastrotour Salou 2021. El plat es deia «Homenaje al Rock Sureño» i consistia en daus de blat de moro blau, pulled pork, pic de gall amb pinya, fesols, iogurt grec especiat i «la nostra» salsa secreta, acompanyat d’un sorbet de la xef.

L’establiment Lunattic s’ha endut el guardó per la degustació més original, per una banda; i, per l’altra, i per l’elaborada amb el millor producte de proximitat del Gastrotour Salou 2021. En aquest cas, l’establiment ha estat votat pel públic pel seu plat «Caneló de l’àvia Maria», un fals caneló de bacallà, farcit de tàrtar de tomàquet rosa, ventresca de tonyina, alfàbrega, gratinat amb coco i mantega, acompanyat d’un sorbet del xef.

L’alcalde, Pere Granados, després de felicitar els guardonats, ha parlat de «la feina molt ben feta i necessària, en aquests moments», a més de la «implicació» i la «professionalitat» per part del sector de la gastronomia de Salou, elements fonamentals «per assolir l’èxit», ha dit. Així mateix, Granados ha destacat que “s’ha aconseguit fer un tomb a la creença que els municipis turístics grans no podien tenir una bona oferta gastronòmica”. En aquest sentit, “Salou la té i ho està demostrant, gràcies a la professionalitat i implicació dels seus restauradors”, ha argumentat.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització, Hèctor Maiquez, ha valorat positivament l’edició d’enguany, en el sentit que «vam fer una aposta per avançar en qualitat», i, per això, «la convocatòria ha tingut en compte els productes de proximitat, quilòmetre zero». Maiquez ha valorat “el posicionament de Salou com un referent gastronòmic i punt de trobada de la restauració, a la nostra zona”.

Cal recordar que la ruta ha permès tastar 30 degustacions, pel preu de 5 euros; així com gaudir de fins a 7 menús degustació de 5 plats, per 25 euros. Ambdues opcions han anat acompanyades d’una cervesa Magna San Miguel, o una copa de vi o cava, de Torelló Viticultors.

En la present edició del Gastrotour hi han participat fins a 37 restaurants del municipi. Va començar el dijous, 17 de juny, i s’ha allargat fins al 27 de juny. Els guanyadors han resultat escollits per voluntat popular, a través de votacions on line.

Entre els premiats, han estat presents avui al lliurament de guardons: Anthony Serverino, maître de Rock & Grill; Mussa Simagan, maître de Lunattic; David Santoro, xef de Lunattic; Maria Lacramiana, xef de Rock & Grill; i Antonio Ruiz, director de Lunattic i Rock & Grill.