Helder Moya
23/11/2021

Quatre Molins, Villa Retiro, Renfe-SNCF i Les Grands Buffets han sigut els quatre guardonats.

Els premis Gourmand s’han pujat al tren de Renfe-SNCF i han viatjat fins al sud de França, a la ciutat de Narbona, on ha tingut lloc la 31a cerimònia d’entrega de guardons presidida per Fèlix Llovell, director de la Guia. El prestigiós restaurant Les Grands Buffets ha acollit una gala que ha reconegut a dos establiments tarragonins: el restaurant Quatre Molins (1 estrella Michelin), de Cornudella de Montsant, ha estat escollit com a ‘Restaurant de l’any 2022’; per la seva part, Villa Retiro (1 estrella Michelin), de Xerta, ha estat designat com a ‘Hotel de l’any 2022’.

Per la seva part Renfe-SNCF en Cooperació ha estat guardonat amb el ‘Premi a la promoció turística sostenible entre Espanya i França 2022’. El restaurant Les Grands Buffets ha estat premiat com a ‘Millor Restaurant de França 2022’. Per primera vegada a la història de la Guia Gourmand es guardona un restaurant francès que, a més, posseeix dos Rècord Guinness.

Valentí López, pare de Fran López, xef de Villa Retiro i que ha representat al seu fill ha assegurat que «ens satisfà enormement aquest premi, estem molt contents i tot i que el meu fill no ha pogut venir per problemes de logística, per la seva mare i per mi ha estat un dia inoblidable». El xef Rafel Muria, del Quatre Molins ha exposat que «premis com aquests ens permeten tenir confiança de que estem fent les coses bé. Ha estat un any ple de reconeixements, en un 2021 complicat alhora de treballar per culpa de la pandèmia».

El propietari de Les Grands Buffets, Louis Privat, ha qualificat de «un dia històric per a nosaltres. Aquest reconeixement premia 30 anys de passió al servei de la gastronomia. La tradició francesa, amb el principi fundacional de fer-lo accessible al públic en general. I això és el que fem a casa nostra».