T.T.T.
23/11/2022

Imatge del taller.

El Taller de turisme sobre usos i potencial de les tecnologies digitals per a la millora de l’experiència turística, organitzat pel centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha mostrat a les empreses, professionals i organismes turístics les eines que contribueixen a la digitalització dels serveis en turisme.

El taller ha tingut lloc en dues sessions celebrades a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia i el Campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.

La vicepresidenta del Tech Tourism Cluster i directora de vendes a Espanya i Latam d’Hotels Network, Cinta Massó, ha destacat que els propers anys “seran clau les dades a futur i les anàlisis en temps real, ja que la demanda i les tendències són molt canviants”.

Durant el taller pràctic, “s’ha analitzat com es poden utilitzar els sistemes digitals de dades a l’abast del sector, així com les tendències actuals en distribució, comercialització i fidelització, els NFT’s aplicats al turisme, tecnologies per al sector hoteler i casos d’èxit”, ha explicat Cinta Massó. Entre els exemples presentats, es troben les plataformes tecnològiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre Trip&Kids i Tourism Data System, desenvolupades per Eurecat juntament amb el Patronat de Turisme de la Costa Daurada.

“Mitjançant una adequada gestió de les dades, les tecnologies digitals permeten un millor coneixement de les expectatives i la percepció dels usuaris, l’automatització de certs processos i la millora de les eines per a la promoció turística”, segons el responsable de cultura i turisme de consultoria tecnològica d’Eurecat, Xavier Cubeles, i per això “cal tenir una estratègia ben definida de captació, anàlisi i aprofitament d’aquestes dades”.

Per a la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, “conèixer les eines tecnològiques i els usos concrets que en podem fer en benefici de l’experiència turística resulta cabdal per al sector, des de la perspectiva de servei que ofereixen als usuaris”. A més, ha afegit, “continuarem posant tots els esforços per contribuir en aquest procés d’implementació tecnològica, que en el cas de les administracions també és clau per a la gestió eficient dels recursos i la presa de decisions”.

El taller de turisme ha ampliat les aportacions dels experts participants a la jornada tècnica ‘Tecnologia digital i l’optimització de l’experiència turística’ celebrada a finals d’octubre i organitzada per la línia de Turisme i Cultura del departament de Consultoria Tecnològica d’Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.