T.T.T.
23/12/2021

El sector tanca l’any amb el 30% menys de la facturació respecte a 2019 i un 25% d’establiments menys a Catalunya.

A manca de l’aval del TSJC a les mesures del Govern, i a la posterior publicació al DOGC de la Resolució de Salut, el Sector de la restauració continua indignat.

La Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Provincia de Tarragona (AEHT), la Federació d’Hostaleria de Lleida i la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme expliquen en un comunicat que «tot i això, la literatura científica en la que es basa la proposta de Salut, vers la restauració i l’oci nocturn, es contradiu amb la realitat oficial. Reiterem que cal un canvi de gestió de la pandèmia, i el darrer Comunicat del Departament de Salut sobre les quarantenes dels contactes estrets vacunats n’és un exemple».

Segons manifesta la CEHE en una nota de premsa publicada avui, l’informe de l’Institut Carles III, del 15 de desembre, assenyala que el 0,1% dels contagis es produeixen en restauració enfront del 38,3% en domicilis. Les restriccions proposades pel Govern exigeixen compensacions per a un sector que tanca l’any amb el 30% menys de la facturació respecte a 2019 i un 25% d’establiments menys a Catalunya.

«Mostrem el nostre absolut desacord i preocupació davant la possibilitat de l’aprovació, aquesta tarda en la Conferència de Presidents, de noves mesures restrictives que afectin greument el sector, i que posin encara més en risc la supervivència a curt plaç dels nostres empresaris que, recordem, en la seva gran majoria, són, autònoms, pimes i micropimes», afegeixen les associacions signants.

Per una altra banda, argumenten que una vegada més es pretenen posar en marxa mesures que s’han demostrat ineficaces, com les pròpies dades oficials han indicat en els seus informes, i insisteixen en que no es poden tornar a focalitzar totes les restriccions sobre un sector, que ha estat desemparat.