T.T.T.
30/08/2021

El turisme nacional ha tingut predomini aquest estiu. FOTO: El Vallenc.

Tal com ha informat El Vallenc, la comarca de l’Alt Camp ha registrat entre un 75 i un 100 % d’ocupació dels allotjaments turístics durant aquest estiu, unes xifres que generen optimisme al sector després del sotrac de la pandèmia. El turisme nacional ha marcat aquesta temporada turística, si bé han començat a tornar alguns grups de turistes internacionals.

Respecte al turisme rural, diversos allotjaments de l’Associació de Turisme Rural de l’Alt Camp, La Traca, confirmen que el gruix de les reserves d’aquest estiu ha estat d’origen nacional, segons ha comunicat El Vallenc. Amb tot, algunes cases rurals també han rebut grups estrangers, segons apunta Olga Boada, de Cal Vibo (Vilabella): “Hem allotjat alguns grups de francesos i italians”. En la mateixa línia ho explica Lluís Corbella, de Mas Corbella (Alcover): “Han tornat alguns estrangers que l’any passat havien cancel·lat les reserves pel covid”.

El mitjà de l’Alt Camp explica que, pel que fa al perfil dels turistes, en general els allotjaments rurals han rebut reserves de grups familiars o d’amics, que s’han reduït. “Els grups han sigut més petits que abans de la pandèmia, d’unes 9 o 10 persones com a màxim; la gent s’ha ajustat a les restriccions”, apunta Rosa M. Tosas, de Mas Rossell (el Pla de Santa Maria).

El sector hoteler també ha viscut un estiu de recuperació i en què s’han assolit ocupacions del 80 %, aproximadament. Magí Mallorquí, director de l’Hotel Class Valls, explica que “gairebé s’han doblat les xifres del 2020” i que, a més, “el preu mitjà de les reserves ha augmentat prop d’un 10 %”.

Tant les cases rurals com els hotels han notat que les reserves enguany són més d’última hora. Aquest fet ha portat algunes cancel·lacions, però afirmen que no han trigat a tornar a omplir els allotjaments. Entre els interessos dels turistes que visiten la comarca de l’Alt Camp hi ha, d’una banda, grups que tenen interès per conèixer el territori, ja sigui per l’entorn i el paisatge o per l’enoturisme. D’altra banda, també hi ha hagut reserves de turistes que buscaven un allotjament tranquil i amb totes les comoditats.