T.T.T.
13/02/2024

Imatge del cartell de la fira d’enguany.

La Fira del Vi de Falset (Mostra i mercat dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ja compta amb imatge i cartell per a l’edició que se celebrarà del divendres 3 al diumenge 5 de maig i que, en aquesta edició, mira de fomentar encara més la venda de vins entre els visitants a peu de certamen. En la línia dels darrers anys, la Fira del Vi (29a edició) manté un programa de visites als cellers al llarg de tot el mes de maig.

La imatge

El cartell i la imatge de la Fira són obra, com els darrers anys, de la dissenyadora de Falset Maria Sedó, encarregada de tot el desenvolupament de la línia gràfica del certamen. La imatge és una mena de mosaic configurat a partir dels colors d’alguns dels elements que resulten fonamentals en una terra de vins, com són les diverses tonalitats de verd (vinya i olivera), els grisos i marrons dels diferents sòls, i diversos tons de blau en referència a l’aigua (ja sigui de pluja, rius o embassaments). «La incorporació del blau no ha estat casual en un moment com el que estem vivint en el qual l’ecosistema agrari de la comarca està en perill per  la falta de pluges i recursos hídrics», afirma Maria Sedó.

Venda de vins

«La Fira sempre ha sigut una plataforma al servei del sector vitivinícola de tota la comarca del Priorat, mirat d’estar atents a les seves necessitats, i en aquest sentit entenem que aquesta edició ha de mostrar la preocupació dels vinaters i viticultors davant la situació que vivim i, de la mateixa manera, hem d’intensificar les accions i els serveis que prestem per aconseguir que el certamen es converteixi en un espai on la gent hi ve a tastar vins però també a comprar-ne», afirma Carlos Brull, alcalde de Falset. 

És per això que, aquest any, un dels principals reptes de l’organització consisteix a seguir potenciant la venda directa de vi per part dels cellers. La Fira del Vi instaurarà per segon any un punt de de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins (ja siguin en ampolles o en caixes) fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, la Fira del Vi proposarà promocions i incentius per als compradors de vins, alhora que ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes (en relació als preus de venda en establiments comercials).

Fira als cellers tot el maig

Paral·lelament, es consolida una de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el «recinte firal»

Així doncs, a partir del dilluns 6 de maig i fins al 31 de maig, aquells que ho desitgin podran fer degustacions en els cellers, que podran reservar mitjançant la següent plataforma en línia: www.firadelvi.org Les degustacions es fan en els cellers inscrits a la fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant.

De fet, «la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques», segons Brull.

Plataforma activa a principi d’abril

La plataforma de reserves s’activarà a principi del mes d’abril, quan falti un mes aproximadament per a l’inici del certamen. La plataforma també inclourà la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial, amb la qual cosa aquells que ho desitgin puguin estalviar-se les cues que, en moments puntuals, es produeixen en comprar el tiquet presencialment durant els dies del certamen a Falset.